De bløde konsonantene er blitt skarpere og modellnavnene favner videre enn Agder når Hødnebø dukker opp i butikkene igjen. Så er den lakkerte bjerken skiftet med overstoppet, oljet mørk eik og velour. Den som er på jakt etter klassisk Hødnebø finner et magert utvalg, (foreløpig?) begrenset til Stolen Risør, en gammel klassiker tegnet av Olav Steen Hødnebø, da med navnet Relax.
Varmt og urbant fra Hødnebø (foto: Knut Skoe)
Varmt og urbant fra Hødnebø (foto: Knut Skoe)

    • Publisert: 12 april 2018
    • Tekst: Knut Skoe
    • Foto: Knut Skoe

Når konsonantene er blitt skarpere handler det om at nye Hødnebø ikke lenger er hjemmehørende i Risør og Sørlandet, men har flyttet vestover til Rogaland, Sandnes og møbel- bedriften Interstils eierskap. Den eldgamle bedriften som rakk å bli 110 år før den etter mange viderverdigheter gikk konkurs siste gang i 2014 og havnet i Sandnes – i en familie som også inkluderte merkevare Hjellegjerde.

Sørlandsempire var Hødnebøs kjennetegn før en større satsing på moderne design startet i siste del av bedriftens historie. Det er lite som minner om Sørlandsempire i den kolleksjonen som nå skal rulles ut i Møbelringens varehus. Hødnebø vil utgjøre ett av kjedens komplette konsepter der kundene skal finne komplette løsninger som er satt sammen av møbler, interiørvarer og dekorelementer til en helhet. Kjedens andre konseptløsning har navnet Woodstories, har et nordisk preg, en bred kolleksjon av bord, oppbevaring og stoppmøbler. Skreddersøm og individuell tilpasning er konseptets stikkord.

Hødnebø er et sterkt merkevare i norsk møbelhistorie. Ettersom firmaet er ett av de aller eldste er navnet gjort kjent gjennom mange generasjoner og bedriften bygget seg opp i high end markedet med litt konservative former og uomtvistelig kvalitet. Modellene og bedriftsprofilen hadde like deler av Frogner og Skipper Worsøe med et tungt preg av skjærgård og maritim inspirasjon. Nye Hødnebø har riktignok flyttet nærmere Skipper Worsøe, men vil nok i større grad ha appell på Frogner eller steder som likner. Urbant og eksklusivt, mørkt tre og etnisk inspirasjon og myk, varm kos er kjennetegnene.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev