Familiebedriften Heymat i Mo i Rana har utspring i vaskeribransjen som fant veien til interiørbransjen. Matteprodusenten har siden oppstarten i 2015 etablert seg med norsk design i funksjonelle og dekorative dørmatter. Denne høsten lanserer Heymat dørmatter med luv i 100 % resirkulert plast. – Design bør være bærekraftig, sier Sonja Djønne, daglig leder for den norske matteprodusenten.
Heymat+ - resirkulert plast i inngangen. Foto: Sofie Brovold og stylist Kirsten Visdal
Heymat+ – resirkulert plast i inngangen. Foto: Sofie Brovold og stylist Kirsten Visdal

    • Publisert: 07 april 2018

Plastavfall er tidens økende miljøproblem. Gjenbruk er et bærekraftig bidrag og resirkulering gir gode materialer. Den nordnorske matteprodusenten ønsker å gå i spissen for en mer miljøbevisst designbransje.

– Vår visjon er å skape matter som kombinerer det funksjonelle, miljøvennlige og estetiske. Med lang levetid og slitesterke luv har vi alltid hatt en sterk miljøprofil. Det er derfor gledelig å kunne lansere et produkt der også materialene vi bruker er miljøvennlige, forteller Djønne.

Kolleksjonen Heymat+ er designet av Kristine Five Melvær, og består av tre ulike tredimensjonale motiver inspirert av zen-hager, bølger og strå som svaier i vinden – motiver som skal inspirere til ro og tilstedeværelse idet man passerer dørstokken, ifølge designeren.

– Matten er miljøvennlig fordi den er resirkulert. God kvalitet gir lang levetid. Så blir det min utfordring å formgi et design som gir brukeren lyst til å bruke den tilsvarende lenge, sier Five Melvær.
Five Melvær designet Heymats første kolleksjon i 2016, og er en av flere profilerte formgivere som siden har bidratt til produktfloraen. I tillegg til Heymat+ består Heymats nylanseringer høsten 2018 av Hand, også designet av Five Melvær, og mattene Å, Nord og Føn designet av Magnus Voll Mathiassen.

Lanseringen av Heymat+ er et ledd i en prosess for å gjøre produksjonen stadig mer miljøvennlig. I 2017 erstattet Heymat blant annet nylon med PET, et materiale som består av 50 % resirkulert plast. Kvaliteten reduserer belastningen på miljøet og sikrer samtidig lang levetid.

– Vi sørget for at mattene tåler å vaskes i vaskemaskin, forteller Djønne.

Flatøy melder overgang

Om de opererer med overgangsvinduer i møbelbransjen har Flatøy Møbler nettopp benyttet sitt til å melde overgang fra Møbelringen til Bohus. På Facebooksidene til Bohus Sandnessjøen kan man følge overgangen i en rekke videosnutter som dokumenterer hvordan Flatøy Møbler lagerselger seg ut av Møbelringens sortiment, pusser opp lokalene og ny-åpner dørene for publikum i Nordlandskommunen. Publikum møter nye produkter og leverandører – og sikkert noen som er kjent fra før.

Med Flatøy Møbler i «porteføljen» har Bohus pepret Nord Norge med varehus langs kysten av landsdelen. Varehuset får kjedenabo i Namsos i sør og Mo i Rana i nord.

Vi gratulerer eier og daglig leder Anne-Line Flatøy Bergesen i Flatøy Møbler med nyåpningen, og regner med at festen tidligere i sommer ble feiende flott!

Skjermdump fra: https://www.facebook.com/flatoymobler/
Skjermdump fra: https://www.facebook.com/flatoymobler/
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev