Lenge var Møbelringen et spesialisert møbelvarehus. Møbeleksperter der det ikke var en masse småvarer og tekstiler og lamper og annet som tok oppmerksomheten fra møblene. Ikke slik lenger! Nå har kjeden åpnet butikkene for en solid dose av alt det andre vi fyller våre hjem med.
Interiørproduktene er integrert i utstillingene i Møbelringen (foto: Møbelringen)
Interiørproduktene er integrert i utstillingene i Møbelringen (foto: Møbelringen)

    • Publisert: 01 mai 2018

I Møbelringen Hokksund er sjefen og de ansatte i full gang med å skape inspirerende miljøer og å innrede den nye interiøravdelingen. – Vi har jo hatt litt interiørvarer tidigere. Blant annet har vi holdt på med tepper ganske lenge, så det er ikke ukjent for oss, forteller Ruben Amundsen. Men, det er klart det er en utfordring å skulle ha samme ekspertise på en rekke nye produkttyper enn vi har hatt før. Vi må følge med på trendene og på hva som er aktuelt i tiden.

Færre glass

Innkjøp er kjedekontorets ansvar i denne sammenheng og følger samme mønster som innkjøpene i møbelmarkedet. -Vi skal selge interiørprodukter som hører til møblene forteller markedssjef Åse Sivertsen hos Møbelringen. Vi er eksperter på møbler og når vi nå tilbyr interiørvarer som hører til møbler betyr det at vi har flere tepper og færre rene pynteting. Vi bygger heller ikke store interiøravdelinger, men integrerer interiørproduktene i utstillingene, der de vises sammen med møblene.

Det er mange produkter å håndtere og mange miljøer skal bygges i Hokksund og i kjedens øvrige varehus. – Vi bygger fine miljøer som kan inspirere kundene forteller Amundsen. Det gjelder å følge godt med for å treffe den gjeldende trenden da, vet du. Amundsen og hans ansatte finner inspirasjon fra interiørblader, messer og får god hjelp fra kjedekontoret. Vi har besøkt Oslo Design Fair på Lillestrøm og kjeden har sin egen messe, der alle produsentene viser sine produkter og der vi kan snakke med dem og få inspirasjon til det vi skal gjøre hjemme.

Mer enn møbler

Vi regner med å ha alle produktene inne i butikken i løpet av de neste tre ukene forteller Amundsen. Vi regner med at de nye produktene kan bidra til mersalg til kunder som skal ha en ny sofa, men som finner et teppe som står til den, eller en ny lampe til godstolen. – Det er jo det vi håper på og det er dessuten hyggelig å kunne tilby mer enn møbler. Det har vel egentlig ikke vært noe krav fra kundene, men vi regner med at de vil synes dette er et positivt tilskudd til utvalget i butikken. I de norske kjedene utgjør gjerne interiørvarer omkring 25% av omsetningen. – Vi regner med at kategorien vil utgjøre ti prosent av omsetningen den første tiden. Men, vi tror også den vil stige hos oss.

Det tar nok noe tid før vi finner ut hva som fungere og hva som ikke gjør det. Vi har anledning til å gjøre lokale tilpasninger av sortimentet. Folk har jo ikke så forskjellig smak, men litt forskjell på by og land finnes nok, sier Amundsen.

Møbelhandler i 80 år

Møbelringen Hokksund er alene som kjedeforretning på Hokksund. Men, Drammen som ligger en kort kjøretur unna, har konkurrenter i fleng. Alle kjedene er representert i byen og vi ser jo at folk som skal handle møbler gjerne tar turen dit ned. Vi satser på holde et høyt servicenivå for å konkurrere i markedet, forteller Amundsen. Familiebedriften har god kunnskap om markedet sitt, der de har drevet møbelforretning i Hokksund i 80 år. Selv har Ruben Amundsen vært møbelhandler i 47 år. Nå altså; også
interiørhandler.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev