Det er resultatet av godt nordisk samarbeid når Hovden Møbel møblerer med en solid dose nyheter under Oslo Design Fair i siste uken av august. Fire ulike produktkonsept er alle designet i samarbeid med Olav Eldøy og utvikle sammen med den svenske kjeden Svenska Hem. -Svenskene vet mye om sittekomfort, forteller Lisbeth Hovden Nilsen, daglig leder og medeier i bedriften, som siden 2015 har hatt all produksjon ved eget anlegg i Litauen.

    • Publisert: 10 april 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Briefen til Olav Eldøy har handlet om sittekomfort og særlig med følelsen når man setter seg ned i sofaene. -Vi ville ha et mykt indre i et stramt ytre, forteller Hovden Nilsen. Prosjektet har pågått i snart to år i samarbeid med den svenske kjeden, som står for distribusjonen i grannelandet. Hovden Møbel står for salget her hjemme og håper å finne gode forhandlere og distribusjon for møblene, blant annet under lanseringen på messen på Lillestrøm. Hovden leverer ikke sofaer til noen av kjedene. -Vi er kjent som sovesofabedrift i Norge og har godt salg av denne kategorien hos de forskjellige kjedene her i landet. Men, nå er det sofa som gjelder. Dette har vært et enestående morsomt prosjekt der vi alle har kunnet bidra med det vi er best på.

Olav Eldøy er som en husdesigner å regne hos Hovden. Han står bak både de tidligere sofasystemene og en rekke sovesofamodeller hos bedriften.

«Å skapa noko nytt startar ikkje nødvendigvis med blanke ark. Det handlar kanskje meir om å setje saman kjende ting på ein ny måte, der balansen mellom gjenkjenning og overraskingsmomenta er hårfin», er Eldøy sitert i salgsbrosjyren som følger modellene. Ut fra hva vi kan forstå har han lykkes med det også denne gangen. Det er ikke avantgarde Hovden presenterer, men gode løsninger innen rammen av noe kjent – og altså en spesiell type sittekomfort og en komfortabel følelse idet man setter seg ned i møblene. Alle puter er toppet med dun og konstruert av eksklusive råmaterialer som gir en deilig komfort. Formen er stram og moderne, modellen Lounge har noe italiensk over dimensjonene, lave, brede og dype. Lounge kan for øvrig bygges slik rom og smak betinger mens Craft, Cloud og Elegante er enkeltstående sofaer som kommer i to forskjellige størrelser. De enkeltstående sofaene har også kjennetegn som vi har sett før, men dimensjonene er, om ikke beskjedne, så i alle fall tilpasset både rom og øye uten å ta for mye plass og oppmerksomhet. Der lounge er solid og bastant er de faste sofaene lette, elegante og med et tidsmessig uttrykk. Olav Eldøy har utmerket seg gjennom hele sin karriere med elegante linjer – dette er intet unntak.

Hovden Møbel er fortsatt en norsk møbelprodusent selv om produktene bygges i bedriftens eget anlegg i Litauen foregår utvikling, design, salg og administrasjon fortsatt Norge – og Hovden. Bedriften har bygget splitter ny fabrikk i Litauen og salget på eksport tas hånd om derfra.

HOVDEN MØBEL= HOVDEN MØBEL OG HOVDEN UAB:

Eiere: Lisbeth Hovden Nilsen, Jon Carsten Eiken, Liutauras Juska
Antall ansatte: 5 i Hovdebygda, 152 i Litauen
Omsetning: 28 mill. i Norge, 100 mill. i Litauen

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev