Det var ikke fritt for hevede øyenbryn da møbelbedriften Formfin lanserte hagemøbler for halvannet år siden. Et uvanlig valg påm flere måter. Kategorien er dominert av utenlandske aktører og konkurransen er stor. Ideen ble faktisk unnfanget på en tur til Italia, smiler Geir Kvalvåg hos bedriften i Hundeidvik. Et sted som ikke er kjent for varme, tørre somre.
Stolen Villa er årets nyhet i utekol-leksjonen fra Formfin
Stolen Villa er årets nyhet i utekol-leksjonen fra Formfin

    • Publisert: 07 februar 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Formfin observerte hvordan utearealer og hager ble møblert mer som interiørene. Som stoppmøbelprodusent i tradisjonen for sittekomfort og funksjonelle og modulære løsninger så Kvalvåg og hans kolleger en nisje som kunne bidra til å utvide produktspekteret uten å gå for langt utenfor den etablerte virksomheten. Formfin leverer som kjent sofaer, stoler og møbelgrupper og modulsofaer, til norske kjedebutikker spesielt. -Vi tok utgangspunkt i de modulsofaene vi lager og utfordret en del av våre kolleger i møbelklyngen her i fjorden, forteller Kvalvåg. Vi må jo bruke helt andre materialer enn det vi gjør i møblene som skal stå i stuene. Derfor samarbeider vi med f.eks. Sykkylven Stål om rammer og skrog i aluminium og stål, som vi trekker på fabrikken.
Tekstilene kommer fra Crevin og er utstyrt med en membran som holder vannet ute. Putene skal tåle en skur. -Om det hylleregne’ ei veke må dei jo tørkas, er den lakoniske kommentaren fra fjordane innafor. Tekstil eller puter er ikke av den typen som skal drenere vannet gjennom og slik tåle vannet. Men, med membranen vil vannet renne av og bort og slik holder møbelet seg tørt til bruk kort tid etter et regnskyll.
Vi har hatt et prøveår for å sjekke ut interessen blant publkikum i sdamarbeid med vår distributør Hageland. Møblene finnes kun hos dem. Etter et år der møblene har vært tilgjengelig i 12 hagesentre ruller vi den nå ut i 30 utsalgssteder over det meste av landet. Både vi og hagekjeden er svært fornøyd over hvordan produktene er blitt mottatt.
Handelen med hagemøbler har tradisjonelt vært slik at det må handles en container fra produsenter i Asia. Varene må betales på forskudd og det går lang tid mellom varene betales til de kan generere inntekter. – I vår modell kan kundene bestille den dagen det blir solskinn og få dem etter en uke – så lenge pleier jo været å holde seg, smiler Kvalvåg, som mener de har funnet en modell som har mange fordeler for både butikken og for sluttkundene.
Vi leverer modellene i den utforming kundene vil ha, slik vi gjør med innemøbler Tekstilvalget omfatter 6 farger og vi leverer møblene i to høyder; lounge eller ved spisebord.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev