Lenge har Magnor engasjert kjendiser fra TV, fra designbransjene og fra interiør og blomster til å designe glass, bestikk, servise for en stadig fyldigere samling av kolleksjoner. Årets nykommer i stallen er Simen Staalnacke, kjent fra den heseblesende klessuksessen Moods of Norway, som dessverre endte hverken som heseblesende eller suksess. Han kommer i godt selskap i Magnors portefølje, som i år også inkluderer en stillferdig kopp kaffi servert av Teresa Bergerud inspirert av poeten Hans Børli. Skauen og byen hand i hand hos Magnor.
Simen Staalnacke debuterer hos Magnor med glass, servise og bestikk - full pakke
Simen Staalnacke debuterer hos Magnor med glass, servise og bestikk – full pakke

    • Publisert: 11 mai 2018
    • Tekst: Knut Skoe
    • Foto: MAGNOR

Staalnacke har kalt sitt bidrag Tokyo, ifølge fabrikken navngitt etter Staalnackes yndlingsby. Staalnackes brede kolleksjon er Magnors nye storsatsning og flaggskip. Formene er stramme og stilrene, glass i rette linjer og slanke dimensjoner. Og, med glass til mange formål fra uskyldig vann til kraftig dram – et «lite glass hvitt», som det heter i sosiale medier, og både rødvin og champagne har fått sitt. Glassene er isklare og skulpturelle, rause i størrelsen med samme stramme silhuett, som muligens er inspirert av japansk estetikk, slik pro- dusenten mener i sin markedsføring.

Simen Staalnacke er en av Norges mest erfarne designere, kjent design og gründer av Moods of Norway. Klesmerket har stadig omfavnet det norske, det bondske, det lokale – og vist det frem i den store verden. Stadig fraktet rundt i en rosa limousin og stadig smilende med den lille hatten på hodet over fargerike dresser med trange jakker med kontraster i fóret. Hans debut utenfor klesskapet er langt mer sobert og avdempet enn man kunne forvente. Med kolleksjonen Tokyo dekker han hele bordet kvelden igjennom; vinservise, porselensservise, bestikk og vaser/lykter.
Vinserviset består av åtte deler: Hvitvin, rødvin, champagne, øl, dram, vann og karaffel for vann og vin samt et champagneglass, håndmalt med pensel i skinnende blått.

Velværehormon

Serviset går også i blått, en farge Staalnacke holder som sin yndlingsfarge. Den japanske inspirasjonen finner man igjen i origamimønsteret, rent, enkelt og virkningsfullt. I tillegg til origamimønsteret har han hentet frem molekylstrukturen hormonet oksytocin og benytter det som dekor. Oksytocin, også kalt velværehormonet, fremkaller følelser av tilfredshet, reduksjon i angst, og følelser av ro og trygghet. Som begrunnelse for bruken og designet fungerer dette helt fint – vi tror på det og liker umiddelbart både designer og produktene hans. Blåtonene i mønsteret er klassiske og bringer videre Magnors historiske bruk av blåfarger.

Bestikket i serien er i stål – ifølge produsenten den høyeste stålkvaliteten 18/10. Delene er massive og støpt i ett stykke uten skjøter. I alle delene går origamifiguren igjen på skaftet, merkevaresignatur på baksiden.

Tokyo er inspirert av origami
Tokyo er inspirert av origami

Koppen hass Hans

Designeren Teresa Bergerud var tidligere ansatt som designer på Magnor. Hun har lang erfaring fra møbeldesign, interiør og glass. I dag er hun engasjert i grafisk design og har nå dekket det meste av feltet designprofesjonen har av utfordringer. I Magnorsammenheng er hun allerede representert i kolleksjonen med serien Alba, som har fått stor eksponering gjennom TV2 serien «Hver gang vi møtes». Bergerud kommer fra samme distrikt som Hans Børli og fikk designoppdraget fra Eidskog Kommune i anledning 100-års-dagen for poetens fødsel. Hans Børli var tømmerhogger og forfatter og fikk merkelappen «skogens dikter». Hans utgangspunkt var skogen og livet der, men i diktingen var han også opptatt av politikk og eksistensielle spørsmål om angst, tro og død. Inspirasjonen til Bergerud var derfor litt annerledes enn tilfellet Staalnacke og har da også gitt et hyggelig lite og beskjedent produkt; kaffekoppen BØRLI med fire dekorer; Myrull, Timotei, Hunde- kjeks og Strå. Både form og motiv har en enkel utførelse som ville ha passet godt inn i Hans Børlis eget univers – skogen.

BØRLI består av fire krus i ypperlig feltspatkvalitet. Med slitesterk glasur og styrke, har de potensiale til å bli både samleobjekter, unike gaver og kanskje turkamerat til de dype skoger.

Koppen hass Hans - med et dikt til kaffen
Koppen hass Hans – med et dikt til kaffen

Gull

Homsepatruljens Halvor Bakke er fortsatt med i Magnors kolleksjon. Den mangfoldige Bakke står etter hvert bak møbelserier, glass porselen og bestikk og sengetøy. Han er en mangfoldig herre med høyt tempo og mange jern i rampelyset.

Cape krus er en videreføring av kaffe- serviset Cape med gulldetaljer, formgitt av Halvor Bakke. Inspirasjonen fra reiser til Cape Town i Sør-Afrika har gitt navn til serien. Dekoren fant han på en smijernsport i gammel hollandsk kolonistil, Cape Dutch. Diskret og sofistikert mønster er overført til porselen med enkle, stramme former, gullkanter som gir en klassisk, men moderne følelse.

Også Finn Schjøll og Camilla Prytz er med blant nyhetene fra Magnor; Schjøll med julekulene MELODI, lysestaken BOBLEN og lysestaken SNØBALLEN og Prytz med nye varianter av porselensfigurene i serien Animal – denne gang Moose. Det kommer med andre ord mye nytt ut av skauen i disse dager.

Tokyo Blue Hour
Tokyo Blue Hour
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev