Ann Kristin Lykke Angen og Linda Helen Angen har på mindre enn tre år bygget opp en nettbutikk for interiør og leker som i fjor omsatte for 15 millioner kroner netto med en imponerende lønnsomhet.
Nett- og interiørbutikken for barn, minikids.no, er blitt en vellykket nisjebutikk som kun satser på nett. (Foto: Jannicke Valen for Minikids)
Nett- og interiørbutikken for barn, minikids.no, er blitt en vellykket nisjebutikk som kun satser på nett. (Foto: Jannicke Valen for Minikids)

    • Publisert: 02 januar 2018

Kompanjongene beskriver konseptet overfor Møbel & Interiør: – En rendyrket nettbutikk som alltid er åpen. Vi sender ut bestilte varer alle hverdager. Markedsføringen foregår på sosiale medier, hovedsakelig Instagram og Facebook, både i form av organisk og betalte innlegg. I tillegg bruker vi Google Adwords.

Interiørfrelst mor og bestemor

Det ligger hardt arbeid bak den raske suksessen: – Som interiørfrelst mor og bestemor, hadde vi begge lenge snakket om at vi hadde lyst til å åpne nettbutikk. Så hvorfor ikke gjøre det sammen? Vi ble enige om at vi ville gjøre noe innenfor nettopp interiør, og fant etterhvert ut at vi ville kombinere leker og interiør.

– Vi har travet interiørmesser, sittet oppe mange lange netter, lest et tonn med magasiner og artikler, surfet online, designet nettside og visittkort, kontaktet leverandører, gjort innkjøp, funnet lager, pakket opp varer og alt annet som hører til oppstartfasen. Og det er ikke så lite!

– Navnet ’Minikids’ er personlig for oss. Under hele graviditeten, ble vårt barn og barnebarn omtalt som «mini», og det gjør han egentlig fortsatt. Så da vi skulle finne navn til nettbutikken, var valget enkelt. Han er jo vår «minikid», forteller Ann Kristin Lykke Angen og Linda Helen Angen.

Ringer i vannet

De har våget å satse uvanlig også i rekrutteringen av medarbeidere. Nylig ble Minikids fremholdt som et godt eksempel på bruk av Ringer i Vannet-systemet for inkludering i arbeidslivet. To medarbeidere som hadde stått utenfor arbeidslivet, men som fikk arbeidstrening hos Minikids gjennom Ringer i vannet, fikk etterpå fast ansettelse, den ene i Trondheim, den andre i Oslo.

MINIKIDS AS

Type bedrift: Nettbutikk med leker og barneromsinteriør
Lokalisering: Lager i Oslo, og administrasjonen i både Trondheim og Oslo.
Eiere og drivere: Ann Kristin Lykke Angen og Linda Helen Angen
Ansatte: 6
Økonomi: Omsatte i 2016 for 12,5 mill., opp fra 4.5 mill. i 2015, og hadde et driftsresultat og resultat før skatt på 1,4 mill. Tallene for 2017 ikke helt klare, men igjen vekst på anslagsvis 20 %.

Legger ned  etter 67 år

«Etter 67 år i bransjen, har vi besluttet å av- vikle driften, og forretningen er nå stengt. Kunder som har varer i bestilling, vil få levert disse fortløpende i henhold til avtale. Tusen takk til alle våre gode og trofaste kunder for følget gjennom alle disse årene!»

Slik kunngjør eierne av den tradi-sjonsrike forretningen Falk Møbler i Drammen at de trekker inn årene etter tre generasjoners drift. Falk har vært kjent for et særlig høyt servicenivå og har kapret kunder langt utenfor sitt lokalområde. Falk Møbler har vært en frittstående møbelforretning uten tilknytning til noen kjede. Det betyr et vareut-valg som inkluderer produsenter som man ikke finner over alt og som har gitt forretning til en bredt sammensatt gruppe av, for det meste, nordiske møbelbedrifter. Eller som det het på websidene «Hos oss finner du møbler fra de store norske og utenlandske pro-dusentene, men også fra de mindre produsentene som har det lille ekstra du ikke finner andre steder.»

Falk Møbler er en tredjegene-rasjons møbelforretning. For-retningen ble etablert i 1950. Falk Møbler ble til det siste drevet av Heidi og Frode Falk.

Dette var Falk-service:

«Vi monterer møblene og kjører dem hjem til deg – helt gratis! Gode råd om møbler? Ønsker du råd om møbler, innredning, form, farge, funksjon eller kvalitet? Ta en tur innom oss. Eller vi kom-mer hjem til deg. Uansett hjelper vi deg med møbelvalget.»

Møbel og Interiør beklager at Falk Møbler legger ned og takker for 67 år i service.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev