Med utgangspunkt i et regntungt Bergen og et Molde som heller ikke er ukjent med dårlig vær er det utviklet et samarbeid mellom to særegne norske bedrifter. Regntøyprodusenten og motemerket Norwegian Rain, varemerket og designer T.Michael og møbelmerket Fjordfiesta går sammen om showrooms og butikker i metropolene Paris og Tokyo, samt i eksklusive Paleet på Karl Johan i Oslo.
T. Michael, Pål Lunder og Alexander Helle.
T. Michael, Pål Lunder og Alexander Helle.

    • Publisert: 10 juli 2019
    • Tekst: Knut Skoe
    • Foto: BENT RENÉ SYNNEVÅG

– Det startet ganske tilfeldig forteller Pål Lunder, ildsjel og gründer av Fjordfiesta. -Jeg møtte T. Michael i Bergen for en tid tilbake og la merke til at de brukte vintagemøbler i butikken sin. Jeg kjente jo til firmaet og likte butikken deres og selvfølgelig møblene. SÅ ble det til at vi snakket om møbler og muligheten av at de kunne bruke våre møbler i butikken. Det har vi jo ikke noe imot, smiler Lunder.

Hybridkonsept

Etter hvert ble det aktuelt å møblere butikken i Paris og siden i Tokyo. Da ble det naturlig at vi gikk fra å levere møbler for styling i butikkene til å samarbeide og bruke butikkene som showrooms i de markedene. -Jeg tror slike hybridkonsepter har noe for seg, det gir nye handleopplevelser. For oss er samarbeidet viktig merkevarebygging, vi blomstrer litt på hverandre og kan få oppmerksomhet som vi ikke ville fått lene hver for oss.

Selv om man altså får kjøpt møblene i butikkene til Norwegian Rain er samarbeidet lite kontroversielt sett fra de øvrige forhandlerne til Fjordfiesta. -Vi kan jo ikke forvente samme møbelkompetanse her som våre vanlige forhandlere, men vi tror at mange av de som liker Norwegian Rains produkter også kan like våre og håper at de først og fremst vil bli oppmerksomme på oss her og oppsøke forhandlerne når de skal kjøpe møbler og se på varianter osv.

Eksport

-Paleet i Oslo er kjent for å ha spesielle forretninger du ikke finner andre steder og som utmerker seg med god design og kvalitetsprodukter. Det passer oss begge og butikk/showroom her gir oss en mulighet til å møte det lokale publikum, men også utenlandske besøkende som utgjør en ikke ubetydelig del av Paleets kundemasse. Slik kan showroomet på Karl Johan spille en rolle også i vårt eksportarbeid og gi internasjonal oppmerksomhet.

Økotekstiler

Norwegian Rain har sakte, men sikkert etablert seg som en av de mest vellykkede frukter fra det kreative Bergen. Firmaet er basert på det kreative samarbeidet mellom designeren T. Michael og Alexander Helle. Egentlig heter han Michael Tetteh Nartey, er fra Ghana og oppvokst i London, men han har bodd i Bergen i en årrekke. Sammen har de blitt nedbørens yppersteprester – og beskyttere. Naturlig kanskje at de satset på regntøy, men ikke overraskende at de har fjernet seg langt fra «regnfrakk og sydvest». 100% vanntette, japanske økotekstiler produsert i skreddertradisjoner, for at de ikke skal se ut som regnfrakker.

Fjordfiesta er som kjent etablert rundt relanseringen av Hans Brattruds stoler i serien Scandia. I de senere årene har produktporteføljen blitt sterkt utvidet, fortsatt med lansering av modeller fra en stolt norsk designhistorie. Nå sist Sven Ivar Dysthes 1001, Bambistolen til Rastad & Relling og flere samt aksessorier og interiørprodukter signert yngre norske designere.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev