Møbelkjempen Flokk vokser seg til en stadig sterkere posisjon blant verdens leverandører av kontorstoler og møbler for kontor og offentlige miljøer. Siste oppkjøp er den polske kontormøbelprodusenten, Profim.
Flok-Chic: Stolen Chic finnes i flere varianter i Profims kolleksjon.
Flok-Chic: Stolen Chic finnes i flere varianter i Profims kolleksjon.

    • Publisert: 01 februar 2018

Samlet omsetning etter oppkjøpet blir ca. 3 milliarder norske kroner gjør Flokk til ledende i Europa. Fra før er merkevarene med norske HÅG i front blant de mest kjente i markedet. Åtte merkevarer er dermed under paraplyen; HÅG, BRM, RH, Malmstolen, OFFECT, BNM, Giroflex og nå altså Profim.
Polske Profim produserer kontormøbler og har etter en betydelig vekst de senere år fått økende markedsandeler i blant annet Tyskland og Polen.
Piotr Chelminski, administrerende direktør i Profim, sier; -Flokk-gruppen er en familie vi gleder oss til å bli en del av. Vi deler mange av de samme verdiene og ambisjonene om å levere møbler av høy kvalitet, med moderne appell.
– Flokk har en ambisjon om å bli en ledende aktør innen kontormøbler i Europa, og med Profim som en del av flokken, vil vi få styrket posisjonen i våre kjernemarkeder, forteller CEO i Flokk, Lars I. Røiri.
Flokk har ledet an i konsolidering av industrien. I løpet av 2017 kjøpte Flokk de to svenske selskapene Malmstolen og Offecct, samt den sveitsiske markedslederen Giroflex. Disse oppkjøpene har økt konsernets omsetning med rundt 50%, alle med positive bidrag til driftsresultatet.
– Profim er et godt tilskudd til vårt nettverk av sterke regionale merkevarer, og vil styrke våre produksjons- og innkjøpsprosesser ved å skape et sterkt økosystem med våre eksisterende lokaliseringer i Norge, Sverige og Vest-Europa. Våre salgsorganisasjoner og distribusjonsnettverk vil bli holdt adskilt, men vi ser synergier knyttet til enkelte administrative funksjoner og forbedring av produksjons- og innkjøpsprosesser», understreker Røiri.
Profim omsatte for i overkant av 1 milliard norske kroner i 2017. Rundt 1 700 medarbeidere er tilknyttet selskapets fabrikk i Türek, Polen.
Etter kjøpet vil Flokk være representert i 50 land på alle kontinenter.
Kjøpet av Profim skjer via oppgjør i aksjer i Flokk. Triton Partners, hovedeier i Flokk, fortsetter som majoritetseier, mens Profims eier Innova Capital, blir en stor minoritetseier.

Om Flokk

Mer enn 800 medarbeidere jobber mot visjonen: Inspire great work.
Gruppen har hovedkontor er i Oslo og produksjonsenheter i Røros, i Zwolle (Nederland), Koblenz (Sveits) og i Tibro, Hunnebostrand og Nässjö (Sverige). Salgskontorer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Singapore, USA, Kina og Australia. Flokks produkter er foreløpig solgt i over 40 land verden over. Gruppen hadde i 2017 en omsetning på 2 milliarder kroner.

KONKURSER

OCE, engroshandel med møbler, Våler, Østfold
LOM Møbler, Engroshandel med møbler, Lom, Oppland
Eiker Kjøkkenfasader, Produksjon av kjøkkenmøbler, Lier, Buskerud
Fabian Møbel Restaurering, Reparasjon av møbler og boliginnredning, Sandnes, Rogaland
Husnes Møbler as, Butikkhandel med møbler, Kvinnherad, Hordaland
SH Interiør as, Engroshandel med møbler, Bærum, Akershus

OM PROFIM

Markedsleder i Polen og av de ledende produsentene av kontorstoler i Sentral-Europa. I løpet av 25 år har selskapet skapt nær 100 stollinjer. Profim er lokalisert i Türek, Polen og er eid av private-equity selskapet Innova Capital og selskapets to grunnleggere.

OM INNOVA CAPITAL

Innova Capital er et av de ledende private equity-selskapene i Sentral- og Øst-Europa, og investerer primært i mellomstore bedrifter. Siden etableringen i 1994 og frem til i dag er det investert over 700 millioner euro i 50 virksomheter fra 10 land i regionen.

OM TRITON

Triton eier bla. Flokk og er et private equity-selskap som investerer i mellomstore virksomheter med hovedkontor i Europa. Investerer primært i selskaper med potensial til å skape langsiktige verdier. Gjennom nært samarbeid med ledelsen i selskapene de eier, ønsker Triton å bidra til positive endringer mot en bærekraftig vekst. Tritons eierskap omfatter i dag 36 selskaper med en samlet omsetning på omkring 14,2 milliarder euro og mer enn 91.000 ansatte.
Triton er representert med kontorer i Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Italia, Storbritannia, USA, Kina, Luxemburg og Jersey.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev