Wonderland AS har lagt bak seg et mildt sagt innholdsrikt 2017 med nye eiere, ny daglig leder, tidenes omsetning og kåringen av «Årets leverandør» hos Møbelringen. Åndalsnes-bedriften er en av de største aktørene i Skandinavia innen senger, søvn og madrasser, og i 2019 fyller selskapet 50 år.
Lars Stenerud er administrerende direktør på Wonderland.
Lars Stenerud er administrerende direktør på Wonderland.

    • Publisert: 03 februar 2018

Det er investeringsselskapet Rauma Venture AS, gjennom brødrene og Plasto AS-eierne Lars og Knut Johan Stenerud og tre andre romsdalsbaserte næringslivsledere, som står bak det nye eierskapet i Wonderland.
Sammen med Stenerud-brødrene, eier nå Arvid Gjerde, Svein Berg og Nils Ivar Heggem over 90 prosent av aksjene hos sengeprodusenten. Lars Stenerud er både styreleder og daglig leder i «nye» Wonderland AS.
– Vi har en langsiktig plan med dette. Vi gikk inn i Wonderland for å sikre langsiktighet og finansiering av Wonderland, mye på grunn av selskapets sentrale rolle og betydning for Rauma-samfunnet og romsdalsregionen, forteller Stenerud.
– Men sjøl om vi går inn i dette med et lokalpatriotisk hjerte, er det en kommersiell og profesjonell tanke bak det vi gjør.
– Wonderland har en sterk posisjon
i markedet og en snart 50 år lang historie å vise til. I tillegg til at vi er en av de største aktørene innen senger og madrasser i Norge, har vi en ikke ubetydelig eksport til det nordiske og nord-europeiske markedet. Wonderland har gode produkter, et godt salgsteam og et kjent merkenavn, sier Stenerud.
– Men vi er ikke naive på hva vi har begitt oss ut på. Det er tøff konkurranse i møbelbransjen, og det er noe de nye eierne er veldig klar over. Alle har erfaring med hard konkurranse fra sine egne bransjer. Vi skal drive effektivt og framtidsrettet, og vi skal være konkurransedyktige, sier den nye Wonderland-sjefen.
– At vi er lokale, familieeide bedrifter bør borge for både nøkternhet og langsiktighet. Ett av våre andre fortrinn er at vi har dyktige, lokale underleverandører. En «mini-klynge» av lokale leverandører er et konkurransefortrinn for oss. Det gir oss mulighet til å hive oss rundt og forkorte eventuell «nedetid» i produksjonen.
– Og ikke minst fører denne mini-klyngen til at leverandørene blir en naturlig del av vår produkt- og produksjonsutvikling, sier Lars Stenerud. Eierskiftet i Wonderland AS trådte i kraft på seinhøsten i fjor. Lars Stenerud kommer fra rollen som eier og administrerende direktør i Plasto AS, som han fortsetter i, i tillegg til lederposisjonene
i Wonderland AS.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev